27 Temmuz 2008 Pazar

Temmuz Özeti;

'ne çok gerek yok aslında netekim bu kolektif mektupların alıcısı olan güruh hep oradaydı zaten. Yine de not edilsin diye; Özgemi dizimin dibine getirme operasyonunun 2. pek möhim adımı hızlı ve verimli bir şekilde icra edildi (ilki Özge'nin tezini bitirmesi idi). Bu aşama, operasyonun başarısı adına ikna edilmesi gereken üç çok ciddi kurumun (Hollanda Göçmen Bürosu, T.C. Kültür Bakanlığı ve Şahin Ailesi) üçüyle birden ilgili farklı seviyelerde işlevsel dahice bir manevra olarak tasarlandı, kararlılıkla ve hızla uygulandı (çarşamba Türkiye, cuma tanışma ve isteme, cumartesi nişan, p.tesi planlandığı halde tek geri adımımız olarak perşembe nikah). Kendimizle gurur duyduk.

Sonra Umut ve Rabia'nın nişanı, ve sayesinde yıllar sonra Eskişehir (pek güzel göründü gözümüze), Ankara'da yeni kimlik ve pasaportlar ve Özge'nin burdan yapacağım başvurusu için gereken diğer belgeleri koşturmacası, ve sadece 4-5 gün kaldığı için Ege-Akdeniz yerine Karadeniz, Çakraz'da nihayet azıcık başbaşa kafa dinleme. Sonra yine uçaktan uçağa atlaya atlaya Delft. Ve Ağustos ağzına kadar iş dolu.

Olsun, çok büyüklerini hallettik. Böyle devam, buraların ve sunduğu her şeyin tadını artık beraber çıkarmaya başlayıncaya kadar:)


P.S. Tantanayla ilgili her tür foto facebookta.

2 yorum:

ozge dedi ki...

sevgilim benden önce durumu özetledi ben daha oturup doğru düzgün annatamadım..gerçi onun da söylediği gibi zaten herkesin haberinin olduğu durumu kayıtlara geçirmek amacıyla :) hhehe facebooka nikahın videosunu bile koyduk...

en keyiflisi 2-3 günlüüne de olsa çakrazda olmaktı dalga sesiyle uyanmak sürekli esen rüzzgar sessiz sakin ortamlar...

elegimsagma dedi ki...

:) ya bizim teee buraların şu "kız evi naz evi" olayının, göçmen büroları ve kültür bakanlıklarıyla yarış edebileceğini kim bilebilirdi önceden? Bu başarı nedeniylen Şahin ailesi'ni öpüyor, derinden kutluyor, sevgili yorgun bilge'ciğimize de "geçmiş olsun" dileklerimizi iletiyoruz.
:)